Om Katarina

Katarina är född i Stockholm. Redan som 5-åring började hon på balettskola, men drömde redan då om konståkning. Som 9-åring blev sedan konståkning en stor del i hennes liv. Katarina har ett förflutet som elitkonståkare, hon brann redan då för koreografi och kostym. Parallellt med all tid på is och balettskolan var det kläder, form och sömnad som var det stora intresset. Allt började faktiskt med en jättestor garderob till Barbie. Redan som 14-åring började hon sy sina egna kläder. 

Sedan början på 80-talet, efter en sömnads- och mönsterkonstruktions utbildning, var det reklam- och modebranschen som gällde, vilket gav sedan jobb som modedesigner för industrin. Redan på den tiden kom en och annan konståkningsdräkt eller artistplagg också emellan det vanliga jobbet. 

Sedan 90-talet är det konståknings-, isshows- eller artistkläder som dominerar uppdragen. Som kostymdesigner syr hon också upp modellerna själv, alla beställningar är ett unikt plagg och Katarina är också mycket mån om ett bra hantverk. Eftersom Katarina också är koreograf har hon en unik förmåga att kunna se rörelsen och uttrycket i kläderna. Att förstärka skönheten och uttrycket extra är det ständiga målet hon har som kostymdesigner, både för konståkare och artister.